Vanligir

Bjargingarbátar at kasta fyri borð

Hesin vanligi SOLAS bjargingarbáturin fæst í støddum frá 6 til 50 persónar (verða nevndir DK).
Til serligan tørv fæst ein útgáva til 100 persónar (2 x 50 pers. bjargingarbátar pakkaðir í eina byngju). Harumframt verður ein 4 pers. bjargingarbátur (ikki SOLAS) framleiddur, ið líkur krøvini, sum verða sett til SOLAS. Serligir 4 pers. bjargingarbátar (nevndir DKC) verða framleiddir til fiskifør.

Sjóseting

Bjargingarbátarnir “at kasta fyri borð” frá VIKING, verða loystir frá haldaranum (við at loysa útloysingarkrókin) og kastaðir fyri borð, ella teir glíða sjálvir, tá teir verða loystir. Tá teir eru flotaðir verður hálað fast í stavnatogið og báturin er nú klárur til brúk.

Í sambandi við rýmingarskipanina verða bjargingarbátarnir fjarútloystir. Tá bjargingarbáturin er flotaður verður hann bundin saman við uppblástu rýmingarskipanini. Bjargingarbáturin verður blástur upp við at hála verður harðliga í línuna og hann er klárur til brúk.

David-aktiveraðir bjargingarbátar

Hesir fáast til 12, 16, 20, 25 og 35 persónar (nevndir DKF)

Sjóseting

David-aktiveraðu bjargingarbátarnir frá VIKING verða íbundnir david
The VIKING davit-launched liferaft is to be connected to the davit and then inflated at deck level, thus enabling the passengers to board the raft from deck. The liferaft is then launched to the water.